maanantai 8. joulukuuta 2014

Monsterin osto!

Ajattelin nyt kertoa vähän tarkemmin Mortin ostosta kun lupasin siitä kertoa!
Olin siis katsellut alkuun vain ylläpito hevosta itselleni. Yhtä kävin kokeilemassa ja se olikin jo meille tulossa. Sehän oli siis n.150cm, 9v, suomenpienhevosen näköinen poni ja tasoltaan helppoB, elikkä hyvin eri tyylinen kuin Mortti. Porukat eivät olleet täysin tyytyväisiä siihen kun ajatteli, että sillä ei ole ns. mitään annettavaa minulle. Tottahan sekin kyllä oli!
Äiti sitten katseli myyntihevosia netistä ja löysi Mortin ilmoituksen:


Tuollainen ilmoitus oli siis netissä ja siitä kiinnostuttiin.

16.11.2014 elikkä seuraava päivä ilmoituksen löytämisestä:

Olin töissä ja sillä välillä äiti oli soittanut ja kysellyt lisää Mortista sen myyjältä. Vaikutti todella hyvältä kaikinpuolin, joten mentiinkin katsomaan sitä heti illalla. Puhelimessa kerrottiin, että Mortti on tullut Latviasta ja on elänyt tähän asti lampaiden kanssa tarhassa. Nyt kaksi kuukautta totutellut karsinassa olemiseen. Vielä ei tunne oikein omaa isoa kroppaansa ja turpeen päällä on kuin kissa liukkaalla jäällä, mutta oppii koko ajan. 100% maastovarma, ei pelkää mitään. Tarhaa yksin tai porukassa ja on lauhkea kuin lammas.

Morttihan tuli Forssasta uudelta myyntihevostallilta, as-stablelta.
Illallahan tietty oli jo pimeää eikä Morttia oltu koskaan liikutettu pimeään aikaan (ainakaan täällä suomessa), mutta käyttäytyi hyvin fiksusti eikä kyttäillyt esimerkiksi pimeitä nurkkia. En ratsastanut ollenkaan juoksutettiin vain. Luonteeseen kyllä rakastuin heti vaikka karsinassa olikin hieman säikky. Oli kuulemma muutamaa päivää ennen liukastunut ja kaatunut karsinaan mennessä.  Kohta 4-vuotias pikkuveljenikin harjasi sen jalkoja minun kanssa. Myyjän kanssa sovittiin, että tulisin seuraavan viikon keskiviikkona yöksi tallille.

19.11.2014 Keskiviikko:
Tälläkään kertaan en Mortilla ratsastanut, juoksutin ainoastaan ja tutustuin hevoseen. Ratsastin tallin toisella myyntihevosella Kellyllä, hieno hevonen sekin! On hieman osaavampi kuin Mortti ja hyppäsinkin sillä n.70cm pikkurataa, vaikka en pitkään aikaan ollutkaan hyppännyt.

Seuraavana päivänä sitten ratsastin Mortilla. Alkuun selkäänmeno oli hieman ongelmallista kun Mortti peruutti aina kun sain jalan jalustimeen. En tiedä syytä miksi niin teki/tekee, mutta selkään päästiin. Otin kaikki askellajit molempiin suuntiin ja muutaman kerran tulin sellaisen n.60cm pystyn. No en voi sanoa, että ratsatus olisi ollut mitään kauhean kaunista katsottavaa, mutta askellajit vaikutti ainakin ihan hyviltä. Esteistäkin suoriuduttiin mallikkaasti. Super plussa löytyi myös Mortista koeratsastuksessa. Vaikka viereisissä tarhoissa molemmilla puolilla kenttää muutama hevonen  veti pukkilaukkaa tarhaa ympäri Mortti vain möllötti rauhassa, eikä ottanut kiksejä muista. Useampi nuori olisi voinut villiintyä muista hevosista!
Sovittiin sitten hyvä hinta Mortista ja päätin, että kyllä se meille tulee ;)

Meillehän se sitten tuli 27.11.2014 torstai aamuna!
 Suosittelen kyllä todella tuota As-stablea jos hevosta on ostamassa! Aivan huippu palvelua saatiin. Ei monellakaan varmasti ole tuota mahdollisuutta, että saa yöpyä tallilla (siisteissä tiloissa) ja tutustua rauhassa hevoseen ja tietenkin muihin tallin HIENOIHIN hevosiin ja puittesiin! Super tyytyväinen asiakas olen. Tyytyväinen niin palveluunkin kuin ostamaani hevoseen :)




1 kommentti: