perjantai 26. joulukuuta 2014

Päivittelyä

Pari viikkoa sitten olen kirjoitellut viimeeksi. Tähän väliin on mahtunut kaikenlaista. Aloitetaan vaikka liikutuksesta. Kenttä on ollut suurimman osan ajasta koppurainen tai kova niin Mortti on ollut aika kevyellä liikunnalla. Muutaman kerran ollaan maastossa käyty. Sielä Mortti käyttäytyy ihan hyvin, ei pelkää autoja eikä säiky turhia. Toki katselee tarkkaavaisesti ympärille, mutta on kokoajan hallinnassa. Kentällä en ole oikeastaan ratsastanut, muuta kuin käyntiä. Olen sitten juoksutellut paljon, joko irtona tai liinassa. Liinassa välillä ilman sivuohjia ja välillä taas pidän niitä. Hirveästi en ole hallunut alkuun sitä rasitaa sivuohjilla, kun ei ole tottunut kulkemaan sellaisessa asennossa.
Sivuohjat ovat yleensäkin aika pitkät. Tarkoitus olisi saada Morttia venyttämään mahdollisimman paljon eteenalas, liikkumaan reippaasti ja rennosti eteenpäin. Vielä ei siltä voi oikein vaatia korkeaa muotoa.

En ole tainnut mainita blogin puolella Mortin "ongelmasta" vielä. Enkä asiasta varmaan sen tarkemmin ala kertomaankaan, koska tiedän että tätä asiaa "vastaan" on niin paljon ihmisiä.
Elikkä olen ostanut Mortin tietoisena siitä, että se ei osaa nostaa jalkojaan. Monet ihmiset ihmettelevät, että mitä järkeä on ostaa aikuista hevosta, jota ei ole opetettu nostamaan jalkoja. Itse en nähnyt siinä ongelmaa, koska tämä on asia joka on oikeastaa suhteellisen helppo opettaa. Varsinkin Mortin tyyliselle hevoselle, joka rakastaa herkkuja. Tänäänkin minulla oli apukäsiä tallilla mukana niin sain etuset nostettua ilman ongelmia (toinen syötti herkkuja, toinen nosti jalkoja). Takasia en tänään vielä treenannut, mutta sekin ajallaan. Mutta tyytyväinen olen, että ollaan päästy jo"tähän pisteeseen". Koska alkutilanne oli se, että Mortti ei tajunnut yhtään mitä minä sitä jalkaa yritin nykiä ja "töniä" sivusta.
Tästä syystä ollaan kerran jouduttu Mortti rauhoittamaan, että ollaan saatu hokit vaihdettua. Nyt pitäisi taas uudestaan kun kengittäjä on tulossa pian.
Kuvankaappaus videolta tänään

Laitan tähän loppuun muutaman kuvan mitä otettiin ystäväni Jessican kanssa vähän ennen joulua.





1 kommentti:

  1. Monsteri oppii hienosti ja kukapa meistä olisi seppä syntyessään :D Vähänks ihania kuvia <3

    VastaaPoista